La veritat sobre la cigarreta electrònica

fumLa falta d’evidències científiques respecte els efectes sobre la salut que pot tenir la cigarreta electrònica ha portat en els darrers mesos a un intens debat entre l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la comunitat científica. Ja fa un any que a l’estat espanyol es va limitar el consum i la publicitat de cigarretes electròniques, però el punt culminant del debat va tenir lloc amb motiu del Congrés Internacional sobre Control del Tabaquisme (Framework Convention on Tobacco Control, FCTC) a Moscou l’octubre passat.

Les dues postures principals giren entorn del prohibicionisme preventiu d’una banda, per desconfiança dels efectes sobre la salut; i la reducció de danys per l’altra, que contempla la cigarreta electrònica com una alternativa acceptable al tabac en quant a minimitzar els danys sobre la salut.

Amy Fairchild, professora de ciències sociomèdiques de la Universitat de Colúmbia a Nova York, ha reobert la polèmica publicant a Science una anàlisi del conflicte entre aquestes dues posicions. Segons Fairchild la qüestió no és si les cigarretes electròniques suposen algun risc per a la salut, sinó si aquests riscos són menors o no respecte els del tabac convencional.

Llegir notícia completa a La Vanguardia

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies d'actualitat i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *