El concepte de “tuitidi”

Tuitidi

Imatge: abc.es

Les xarxes socials han generat molts conceptes nous que es van popularitzant fins a integrar-se totalment al nostre llenguatge. El “tuitidi” n’és un d’ells i sorgeix de la idea que un mal ús de Twitter pot portar al suicidi social de l’autor en aquella xarxa social. Una indiscreció, un error ortogràfic, un rumor, un comentari humiliant, una amenaça… són danys que s’amplifiquen i expandeixen afectant a la/es persona/es que hi estiguin implicades.

Podem trobar webs com tuitidio.com, on es posen exemples reals de gent que ha tuitejant algun missatge que ha acabat afectant la seva vida dins i/o fora de la xarxa.

També tenim un decàleg de recomanacions del que s’hauria d’evitar per cometre un error d’aquest tipus en l’ús de Twitter.

Com sempre, recordem que fer un ús adequat de la xarxa respectant els altres i mantenint certes mesures de seguretat mínimes ha de ser suficient per treure-li partir sense veure’ns en aquest tipus de situacions no desitjades.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies d'actualitat i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *