Drogues, n’hi ha de més perjudicials?

medical-06-1455841La revista mèdica The Lancet va publicar fa anys un estudi amb un llistat de les drogues més perjudicials. L’estudi analitzava l’efecte del consum de cada droga sobre la societat. La investigació va estudiar 20 drogues i substàncies d’abús i va comparar els seus efectes tant en l’individu com en la societat. Segons l’estudi, les drogues més perjudicials per a l’individu són l’heroïna, el crac i la metamfetamina. Mentre que aquelles que causen més danys socials són l’alcohol, l’heroïna i el crac.

Aquell estudi va generar molta polèmica pel fet de llistar l’alcohol (una droga legal) com a la més perjudicial de les 20 estudiades, amb un llistat final com el que mostrem a continuació:

TOP Drogues

El que ens mostra la classificació és que d’altres drogues són més addictives i perjudicials que l’alcohol per a l’usuari però no gaudeixen d’un consum tant generalitzat, el que en redueix els efectes socials.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Professionals i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *