Conferència: Efectes del consum de drogues en els joves

El dijous 27 d’octubre de 2016 fan una conferència al CosmoCaixa de Barcelona sobre els efectes del consum de drogues en els joves. Us deixem la descripció i l’enllaç al web

La població jove és particularment vulnerable als efectes deleteris de les drogues. Les drogues d’abús, quan actuen sobre el cervell, fan servir els mateixos circuits cerebrals que ens proporcionen plaer quan s’activen per estímuls naturals. El problema radica en el fet que aquests circuits no estan preparats per ser estimulats directament per les drogues. En conseqüència, les drogues produeixen canvis importants en aquests circuits cerebrals que alteren la  conducta, en particular quan incideixen sobre un cervell que encara no ha completat la seva maduració, i produeixen l’aparició d’addiccions. La prevenció del consum de drogues, el retard en l’edat d’inici del consum i l’abordatge terapèutic primerenc permeten limitar l’aparició i les conseqüències negatives d’aquesta malaltia que s’anomena addicció.

Enllaç a l’agenda del CosmoCaixa

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Materials de suport, Professionals i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *