Concurs SobrePantalles 2016

cartell_concurs_Noi-728x1024Text article

Al servei SobrePantalles de l’Ajuntament de Granollers engega el Concurs de vídeo 2016 dirigit a joves de fins a 25 anys. El tema d’aquesta edició és la imatge del cos a les xarxes i la seva sexualització. Us deixem alguna informació del seu web, que podeu ampliar visitant la pàgina del concurs que trobareu al final d’aquesta entrada:

Objectius

Aquest concurs té com a finalitat sensibilitzar i implicar adolescents i joves en l’ús responsable de les TIC i en la cerca d’unes relacions més equitatives i igualitàries entre nois i noies, a partir de l’ús de les TIC com a mitjà de creació i difusió.

Requisits

 1. El concurs es basa en la creació d’un vídeo reflexionant sobre aspectes que tenen a veure amb la imatge que es mostra del propi cos, a vegades molt sexualitzada, i les conseqüències que pot tenir, en el context de les xarxes socials (WhatsApp, Twitter, Spotify, Facebook, etc…), prenent com a exemple els fenómens popu i swagger.
 2. Els curtmetratges presentats poden estar gravats amb qualsevol càmera (càmera de vídeo,càmera fotogràfica digital,telèfon mòbil…). Es poden editar amb eines externes.
 3. S’accepten documents audiovisuals de qualsevol tipus: d’animació, stopmotion, de caire realista i altres tècniques.
 4. Els curts han de ser originals, inèdits i no premiats en altres certàmens, amb una durada màxima de 90 segons. Es poden afegir títols finals si n’hi ha, i gravats en la màxima resolució i qualitat possibles, que no comptabilitzaran en el temps del curt.
 5. Cada participant (en grup o individualment) podrà presentar una obra com a màxim.
 6. Les obres es presentaran amb un breu escrit de presentació i descripció de l’obra.
 7. El curt ha d’estar gravat en català o castellà.
 8. Tots el vídeos s’han d’ajustar al tema exposat en el punt 4.a) d’aquestes bases.

Qui pot participar

 • Nois i noies amb edat màxima de 25 anys.
 • Els i les participants menors d’edat, caldrà que disposin d’autorització del pare, mare o tutor, així com l’autorització de cessió d’imatge.
 • Els i les participants hauran de signar la cessió de drets de la obra. En cas de tractar-se de menors ho hauran de signar el pare/mare/tutor o tutora.
 • En les obres s’haurà de detallar quina feina ha desenvolupat cada membre i seran considerats coautors i coautores de l’obra.
 • Un cop resolt, els grups participants hauran d’acreditar totes les dades facilitades en relació als nois i noies que han participat en els projectes, atès que els premis només es faran efectius un cop s’hagin comprovat les dades esmentades.

Premis

S’estableixen el premis següents (néts, exempts d’IVA):

 • Primer premi: 250€
 • Segon premi: 175€
 • Tercer premi: 125€
 • Accèssit: 50€

Pàgina del concurs a SobrePantalles.net

Bases del concurs en PDF

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Adolescents i joves, Materials de suport i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *